Nieuws

nieuwsitem-1

Nieuwe liedjes! 

Nobuts is nooit snel geweest met het maken van nieuw materiaal. En in dit post Cd tijdperk hebben we besloten onze nieuwe songs als losse individuen te lanceren, het liefst met een clipje. Je kunt ze daarom voorlopig alleen nog vinden op YouTube. Mochten we genoeg goede liedjes bij elkaar hebben dan zetten we ze als album met de titel 'GoedGerucht' online via Spotify en iTunes. Voor nu kun je al luisteren naar ‘Tot morgen’ , ‘Alles heeft zijn tijd’'Onze Lieve Vrouwe van het Metrostation' en 'Neem de morgen mee'.

nieuwsitem-2

Allerzielen, Allerheiligen, Allerlevenden

Zouden mensen weer gaan leven als we hun verhalen gaan vertellen? Of misschien zijn ze dan nog even bij ons? Blijven ze leven als we elkaar blijven vertellen wie ze voor ons waren, wat ze deden? In deze verhalenvieringen haken we aan bij de traditie van Allerzielen & Allerheiligen waarmee de kerk als sinds de twaalfde eeuw haar doden gedenkt. We vertellen elkaar verhalen over mensen die belangrijk zijn voor ons. Over mensen die niet meer onder deze zon leven. Of gelukkig nog wel. Anne Christine Girardot (filmmaker), John Gruter (verhalenverteller), Casper van Dorp (beelddenker), Wim de Wild (gitarist Nobuts), Haite van der Schaaf (bassist Nobuts) en Nico Knibbe (zanger Nobuts) delen hun verhalen over hun dierbaren met jou in een indringende verhalenviering Allerzielen, Allerheiligen, Allerlevenden. Heb je interesse om in het najaar van 2020 deze verhalenviering te organiseren? Bekijk hier de trailer.  Neem dan contact met ons op.

nieuwsitem-3

Nobuts theater

De songs van Nobuts lenen zich goed om een verhaal te vertellen. Verhalen voor in kerk en theater. Meest recente voorbeelden zijn ‘Zeven Sloten’ en ‘Allerzielen, Allerheiligen, Allerlevenden’. Maar ook ‘In Via Sacra’ (over het lijden en sterven van Jezus) en ‘Maria, alleen als jij antwoordt’ (over het moment waarop een engel tegen Maria zegt dat ze zwanger is) zijn stukken waar de band mee tourt: verhalen en theaterstukken die je niet in de kouwe kleren gaan zitten, maar die je ook niet in de kou laten staan.

nieuwsitem-4

Clip ‘Scheur de hemel open’

We hebben een oud nummer in een nieuwe jas gestoken, opnieuw gearrangeerd en opnieuw opgenomen: ‘Scheur de Hemel Open’.  Bijna eng hoe een nummer dat we ooit schreven naar aanleiding van 09 11 nog steeds (helaas) perfect past. Als een soort pre-release hebben we gevraagd om reacties via Facebook: waar denk jij dat deze clip over gaat?  Dat leverde indrukwekkende reacties op over zwart-wit denken, vluchtelingen, de zondvloed en wat wij zelf kunnen doen. Wat dacht je van deze reactie: ‘een aanklacht tegen het chronisch onvermogen ons eensgezind te ontfermen over de vluchtelingen. We zien in de clip maar één van de duizenden kinderen die door het water naar ons toekomen. Waar schreeuwers roepen over een tsunami van vluchtelingen, vraagt Nobuts zich af of een zondvloed nog zou helpen ons als samenleving de ogen te openen. Maar dat is ook al geprobeerd. Gelukkig staat de echte oplossing op Nico's T-shirt.’ Bekijk de clip en reageer via Facebook!

nieuwsitem-5

Songteksten-verhalen-boek: Zonder Wind Zit Alles Nog Steeds Tegen! 
 

Als vervolg op het boekje ‘Zonder Wind Zit Alles Tegen’ wat de eerste zes albums van de band beslaat, vind je ‘In Zonder Wind Zit Alles Nog Steeds Tegen’ de songteksten en de verhalen bij de liedjes van de albums ‘De Kwestie’, ‘Mwana’ en ‘Goed Gerucht’ (wat muzikaal deels nog moet uitkomen).

Maar geen verhalen om de teksten uit te leggen, maar verhalen als een soort lijst van een schilderij. Gewoon omdat elk liedje zijn eigen verhaal heeft. Een verhaal over hoe en waarom het geschreven werd, maar ook een verhaal wat vaak pas ontstond toen het lied live spelend zijn eigen gang mocht gaan. 

Bestel dit mooie boekje met 28 teksten en verhalen door € 7,- (plus € 2,40 verzendkosten) over te maken op naam van Knibbe, NL56 INGB 000 5709887. Vermeld je naam, je adres en ‘Nobuts’.

nieuwsitem-6

Clip van hergebruikte film

Bij de clip van 'We doen wat we willen’ voeren we het 'tweede kans’ concept consequent door. Waar de Cd hoes van het Nobuts album 'Mwana’ is gemaakt van hergebruikte medicijndoosjes van AIDS remmers, is deze clip een hermontage van beeldmateriaal dat oorspronkelijk heel ergens anders voor wat bedoeld.

nieuwsitem-7

Cd hoes van doosjes AIDS medicatie 

Het nieuwe album ‘Mwana’, wat in het Malawiaans (Chichewa) staat voor ‘zoon’ kun je vanaf nu bestellen.  Huh, Malawiaans?  Ja, de hoes is gemaakt door een lokale 'drukker' in Malawi die medicijndoosjes en bijsluiters van AIDS remmers bij een lokaal ziekenhuis ophaalt en daar papier van maakt. Van dat papier heeft bij de hoesjes voor het nieuwe Nobuts album in elkaar geplakt. Zo krijg alles en iedereen een tweede kans om te schitteren.  Op ‘Mwana’ heeft Nobuts gewerkt vanuit sfeergeluiden waar flarden tekst bij zijn bedacht, om daar pas later echte liedjes van te maken. Dat is nog goed horen bij ‘Langzaam’ en ‘Ga maar huis’. Die nummers beginnen nog steeds met het exacte sfeergeluid waarmee ooit het creatieve proces begon. Maak € 12,40 over op NL82INGB0003181793 van de St. Nobuts Veenendaal ovv je naam en adres en wij sturen je Mwana toe!

nieuwsitem-8

Nog meer Zeven Sloten!

Na het succes van het kerk-theater-muziek-stuk speelt Nobuts ook in 2020 weer een aantal keer ‘Zeven Sloten’. Het stuk gaat over broedertwisten, en vooral over hoe onnodig die zijn. De Bijbel staat er vol mee. Denk aan Jacob&Ezau, Kain&Abel en natuurlijk het verhaal van de verloren zoon. De mannen van Nobuts hebben hun ziel en zaligheid in het stuk gelegd, maar hadden zoveel indrukwekkende reacties niet verwacht: ‘Ik heb allemaal geruzie om me heen en dan is het bevrijdend te horen dat het niet hoeft, maar dat het ook heel klein menselijk is. De Bijbelverhalen, de muziek en de teksten kwamen keihard binnen’. We zijn dan ook blij dat we met Zeven Sloten kunnen bijdragen aan iets groters: ‘Ik kan al die Bijbelverhalen zo navertellen, maar na vanavond weet en voel ik pas waar ze over gaan’. Laat Zeven Sloten niet aan je voorbij gaan en check de data.

Contact