https://www.facebook.com/pages/Nobuts/110955898993113?fref=ts
http://open.spotify.com/artist/7iHh04XxCZwsGVY0jEXb9Q
http://www.youtube.com/user/Nobuts001
mailto:wim.de.wild@ziggo.nl?subject=mail%20vanaf%20website

Nobuts speelt vanaf heute ‘FeinRock’


Er zijn kwartalen dat de band minder vaak de grens over gaat, maar nu was het dan zo ver: het eerste Duitse optreden (Rock am Dom in Xanten). Voor de gelegenheid hadden de mannen wat tekstjes aangepast ‘Meer dan alles’, werd bijvoorbeeld ‘Mehr als alles’ en ‘Niet bang zijn’  werd ‘Hat kein angst (Bitte)’.


De Duits Presse heeft de ‘Begeisterten Nobuts’ aus Holland niet gemist: Musikalisch gaben Nobuts, die niederländische Band aus Barneveld, ihr Debüt auf einer deutschen Bühne, und das, wie nicht nur die Veranstalter bemerkten, ganz famos! Tijdens dit bunt gemischtes Musikspektakel speelde de band 45 Minuten zogenaamde ‘feinsten Rock und Pop’.


Dus als iemand nog eens vraagt welke muziekstijl Nobuts speelt, dan is er sinds Rock am Dom nog maar een antwoord mogelijk: begeisterte FeinRock! Spitze, nicht?! 

Nobuts negende album is uit!


Het nieuwe album ‘Mwana’, wat in het Malawiaans (Chichewa) staat voor ‘zoon’ kun je vanaf nu bestellen.  Huh, Malawiaans?  Ja, de hoes is gemaakt door een lokale 'drukker' in Malawi die medicijndoosjes en bijsluiters van AIDS remmers bij een lokaal ziekenhuis ophaalt en daar papier van maakt. Van dat papier heeft bij de hoesjes voor het nieuwe Nobuts album in elkaar geplakt. Zo krijg alles en iedereen een tweede kans om te schitteren.  Meer info krijg je via One World.


Op ‘Mwana’ heeft Nobuts gewerkt vanuit sfeergeluiden waar flarden tekst bij zijn bedacht, om daar pas later echte liedjes van te maken. Dat is nog goed horen bij ‘Langzaam’ en ‘Ga maar huis’. Die nummers beginnen nog steeds met het exacte sfeergeluid waarmee ooit het creatieve proces begon. Kijk hier naar wat anderen vonden van Mwana.


Maak € 12,40 over op NL82INGB0003181793 van de St. Nobuts Veenendaal ovv je naam en adres en wij sturen je Mwana toe!

DJ Mart & Nobuts experimenteren live! 

De grote vraag van de avond in het Veenendaalse ‘Dak van de Markt’ was: hoe mixbaar is NL poprock en house? Band, DJ en publiek heeft zich verbaasd over het antwoord. Nobuts nummers als ‘Meer dan alles’, ‘Voor jou’ en ‘We doen wat we willen’ liepen naadloos over in de Hiphop, R&B, Moombathon of Trap van DJ Mart Knibbe. En met Wim de Wild als leadzanger paste ook U2’s ‘ In the name of love’ probleemloos in de set. Daarbij was de DJ de baas, Nobuts volgde met gitaarlickjes, basloopjes, aangedikte drums om vervolgens in de beat een aangepaste versie van een eigen nummer te brengen. Volgens de Veense locale krant was het de vraag of de avond in een generatiekloof zou storten. Dat bleek absoluut niet het geval. Sterker nog, dit moet vaker.

Nobuts bij 3FM


Niet alles ging even vlekkeloos, maar wat een feest om mee te doen aan de Freaknacht van Barend & Wijnand op 3FM. We hebben twee nummers gespeeld: ‘Zeven Sloten’ en ‘Ga naar huis’. Klik op de filmpjes.

Mwana op iTunes en Spotify! 

Het nieuwe album van Nobuts (‘Mwana’) is vanaf vandaag te dowmloaden via iTunes. En dus ook lekker makkelijk de hele dag overal op je mobiel via Spotify te beluisteren. 

Je mist dan natuurlijk wel de schitterende Malawiaanse hoes, gemaakt van medicijndoosjes en bijsluiters van AIDS remmers. En dus is de kans dat we weer bestelling in Malawi moeten plaatsen kleiner. 

Hoewel .... daar is een eenvoudige op oplossing voor; maak € 12,40 over op NL82INGB0003181793 van de St. Nobuts Veenendaal ovv je naam en adres en wij sturen je ‘‘Mwana op! Mwana toe! Maak € 12,40 over op NL82INGB0003181793 van de St. Nobuts Veenendaal ovv je naam en adres en wij sturen je Mwana toe!
Clip ‘We doen wat we willen’! 

hermontage van beeldmateriaal dat oorspronkelijk heel ergens anders voor wat bedoeld. g. Mwana toe! Maak € 12,40 over op NL82INGB0003181793 van de St. Nobuts Veenendaal ovv je naam en adres en wij sturen je Mwana toe!

Bij de clip van 'We doen wat we willen’ voert Nobuts het 'tweede kans’ concept consequent door. Waar de Cd hoes van hun album 'Mwana’ is gemaakt van hergebruikte medicijndoosjes van AIDS remmers, is deze clip een hermontage van beeldmateriaal dat oorspronkelijk heel ergens anders voor wat bedoeld.

Filmpje ‘Niet bang zijn’ (Midland FM & Graceland Festival) 

hermontage van beeldmateriaal dat oorspronkelijk heel ergens anders voor wat bedoeld. g. Mwana toe! Maak € 12,40 over op NL82INGB0003181793 van de St. Nobuts Veenendaal ovv je naam en adres en wij sturen je Mwana toe!

We zaten zo lekker te spelen bij Midland FM dat we besloten onze telefoons aan te zetten voor een filmpje. Zie hier het resultaat, versneden met live beelden van het Graceland Festival. In ‘Niet bang zijn’ zeggen we 12 keer ‘Wees niet bang’. In deze tijd van angst- en haatzaaien leek ons dat wel goed. En wij dachten dat 12 keer wel genoeg zou moeten zijn .. in de Bijbel staat het 365 keer. Voor elke dag een keer. 

Theaterconcerten 'Maria, alleen als jij antwoordt' groot succes.

Het was heel bijzonder om te mogen doen: vijf keer ‘ Maria, alleen als jij antwoordt’. Twee keer in een schitterende theaters (Schaffelaar theater, Nieuwe Doelen) en drie keer als Kerstfeest op het Streeklyceum. Dat laatste was spannend, hoe zouden leerlingen een verplicht uur theater trekken? Dank zij een weergaloze Maria (Marieke Renes), een begeesterde Gabriel (John Gruter) en een geoliede Nobuts ging het boven verwachting goed.
Heftige nieuwe video ‘Scheur de hemel open’. open’.zijn’ (Midland FM & Graceland Festival) 

hermontage van beeldmateriaal dat oorspronkelijk heel ergens anders voor wat bedoeld. g. Mwana toe! Maak € 12,40 over op NL82INGB0003181793 van de St. Nobuts Veenendaal ovv je naam en adres en wij sturen je Mwana toe!

We hebben een oud nummer in een nieuwe jas gestoken, opnieuw gearrangeerd en opnieuw opgenomen: ‘Scheur de Hemel Open’.  Bijna eng hoe een nummer dat we ooit schreven naar aanleiding van 09 11 in 2016 (helaas) perfect past. Als een soort pre-release hebben we gevraagd om reacties via Facebook: waar denk jij dat deze clip over gaat?  Dat leverde indrukwekkende reacties op over zwart-wit denken, vluchtelingen, de zondvloed en wat wij zelf kunnen doen.    

Wat dacht je van deze reactie: een aanklacht tegen het chronisch onvermogen ons eensgezind te ontfermen over de vluchtelingen. We zien in de clip maar één van de duizenden kinderen die door het water naar ons toekomen. Waar schreeuwers roepen over een tsunami van vluchtelingen, vraagt Nobuts zich af of een zondvloed nog zou helpen ons als samenleving de ogen te openen. Maar dat is ook al geprobeerd. Gelukkig staat de echte oplossing op Nico's T-shirt.’


Bekijk de clip en reageer via Facebook!

De eerste paar ‘Zeven Sloten’ zijn achter de rug. Het nieuwste kerk-theater-muziek-stuk van Nobuts gaat over broedertwisten en vooral over hoe onnodig die zijn. De Bijbel staat er vol mee. Denk aan Jacob&Ezau, Kain&Abel en natuurlijk het verhaal van de verloren zoon. We hebben er hard aan gewerkt, toch hadden we zoveel indrukwekkende reacties niet echt verwacht. Misschien komt het omdat we allemaal wel in twisten verzeild zijn en de teksten herkenning oproepen: ‘Ik heb allemaal twisten om me heen en dan is het bevrijdend om te horen dat het niet hoeft, maar ook dat het heel klein menselijk is. De Bijbelverhalen, de muziek en de teksten kwamen keihard binnen’.
Zeven Sloten uitvoeringen! 

hermontage van beeldmateriaal dat oorspronkelijk heel ergens anders voor wat bedoeld. g. Mwana toe! Maak € 12,40 over op NL82INGB0003181793 van de St. Nobuts Veenendaal ovv je naam en adres en wij sturen je Mwana toe!

We zijn dan ook blij bij te kunnen dragen aan iets groters: ‘ik kan al die Bijbelverhalen zo navertellen, maar na vanavond weet en voel ik pas waar ze echt over gaan’. Nobuts gaat door met Zeven Sloten, als je interesse hebt dan horen we het graag.   

28 oktAgenda.html
AmsterdamAgenda.html
2   novAgenda.html
BarneveldAgenda.html
17  novAgenda.html
HoogeveenAgenda.html
Allerzielen, Allerheiligen, Allerlevenden 

hermontage van beeldmateriaal dat oorspronkelijk heel ergens anders voor wat bedoeld. g. Mwana toe! Maak € 12,40 over op NL82INGB0003181793 van de St. Nobuts Veenendaal ovv je naam en adres en wij sturen je Mwana toe!
Zouden mensen weer gaan leven als we hun verhalen gaan vertellen? Of misschien zijn ze nog even bij ons? Blijven ze leven als we elkaar blijven vertellen wie ze voor ons waren, wat ze deden? In deze verhaalviering haken we aan bij de traditie van Allerzielen en Allerheiligen waarin de kerk als sinds de twaalfde eeuw haar doden herdenkt. We vertellen elkaar verhalen over mensen die belangrijk zijn voor ons. Over mensen die niet meer onder deze zon leven. Of gelukkig nog wel. 


Anne Christine Girardot (filmmaker), John Gruter (verhalenverteller), Casper van Dorp (beelddenker) en Nico Knibbe (zanger Nobuts) delen hun verhalen en muziek over hun dierbaren met jou in de indringende verhaalvoorstelling ‘Allerzielen, Allerheiligen, Allerlevenden’. De muziek is van Haite van der Schaaf (Nobuts) en Wim de Wild (Nobuts).
15  decAgenda.html
BarneveldAgenda.html
1   novAgenda.html
UtrechtAgenda.html